Bisküvili tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet
    • 24 adet pötibör bisküvi
    • 100 gram frambuaz (dondurulmuş)
    • 2 adet muz
    • 1 su bardağı kuru üzüm
    • 1 çorba kaşığı krema
    • 1 adet limon
    • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Üzümleri ılık suda ıslatalım. Frambuazı çözülmeye bırakalım. Limonun suyunu sıkalım. Muzları soyup limon suyu ve krema ile ezelim. Süzdüğümüz üzümleri, frambuazın ve şekerin yarısını muzlu karışıma ekleyelim. Kalan frambuazı purra şekerinin yarısı ile mikserle ezerek karıştıralım. Fırın tepsisine 8 adet bisküvi dizelim. Muzlu kremanın yarısını bisküvilerin üzerine sürelim. Tekrar bir sıra bisküvi dizip aynı işlemi krema ve bisküviler bitene kadar tekrarlayalım. Son olarak bisküvilerin üzerlerine kalan pudra şekerini serpelim. 180 derecede ısıtılmış fırında bisküvilerin üzeri kızarana kadar 2 dakika tutalım. Tatlıyı şekerli frambuaz sos ile servis yapalım. Afiyet olsun.