Sebzeli krep tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kutu garnitür
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 adet soğan
    • 150 gram kuzu eti
    • 15 adet mantar
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • Yarım çay kaşığı nane
    • Tuz, karabiber
    • Krep için
    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Krep harcı için 1 çorba kaşığı margarini tavaya aktaralım.

      Eridikten sonra küçük kesilmiş soğanı ekleyelim. Soğan pembeleşmeye başladığında keskin bir bıçakla çok ince kıyılmış kuzu etini ekleyelim.

      Dilerseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Et piştiğinde ince dilimler halinde kesilmiş mantarları ekleyelim. Bıraktığı suyu çekene dek kavuralım. Ardından suyu süzülmüş 1 kutu garnitürü ekleyelim. Kimyon ve naneyi ilave edelim.

      Tuzunu ayarlayıp 1-2 dakika kısık ateşte pişirelim. Krep için 2 yumurtayı, 2 su bardağı sütü, 1,5 su bardağı unu bir kapta iyice karıştıralım. 1 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyelim.

      Tuzunu ayarlayalım. Teflon tavaya çok az sıvıyağ sürelim. Hazırladığımız sıvı hamurdan 1 kepçe dolusu tavaya boşaltalım.

      Eşit bir şekilde dağılması için tavayı sallayalım. Krebin iki yüzünü pişirelim. Bütün krepleri pişirdikten sonra içlerine hazırladığımız garnitürü harçtan 1 çorba kaşığı kadar koyalım.

      Rulo şeklinde saralım. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri serpip fırında 10 dakika pişirip sıcak olarak servis yapalım.