Patlıcanlı köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patlıcan
    • 2 adet yumurta
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 demet maydanoz
    • 3 çorba kaşığı beyaz peynir
    • Sos için
    • 3 adet domates
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 4-5 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • Kızartmak için
    • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Öncelikle patlıcanların kabuklarını alaca soyalım. Fındık iriliğinde, küp şeklinde doğrayalım. Patlıcanlara 1 çay bardağı su ilave ederek, haşlayalım. Patlıcanlar yumuşadığında ateşten alarak, suyunu süzelim. Kevgire aktaralım. Elimizle bastırarak, kalan suyu süzelim. Sonra patlıcanları çukur bir kaba aktarıp, 2 adet yumurtayı, 3 çorba kaşığı unu, tuzu, karabiberi, 1 demet kıyılmış maydanozu ve 3 çorba beyaz peyniri ilave edelim. Malzemeler özleşene dek karıştıralım. Tavaya sıvıyağı alarak kızdıralım. Karışımdan bir kaşık yardımıyla alarak, kızgın sıvıyağa dökelim. Arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Sos için domatesleri rendeleyelim. Dövülmüş sarımsaklarla birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda 3 dakika pişirelim. Şeker, tuz ve karabiberi ekleyelim. Ateşten alalım. Köfteleri sosla birlikte servis yapalım.