Gözleme tarifi
  • Malzemeler

    • 5 su bardağı un
    • 1 adet karakabak
    • 1 su baradğı sıvı yağı
    • 1 adet soğan
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Orta boy bezeler yapalım.

      Merdaneyle ince yufkalar açalım.Kabağın kabuklarını soyup doğrayalım.

      Kendi suyu ile pişirelim, püre haline gelince tuzu, karabiberi arzuya göre koyalım.Soğanı içine ince ince kıyalım.

      Yağda pembeleştirelim ve püre haline getirdiğimiz kabağın içine ekleyelim.Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayalım.

      Bohça haline getirelim.Bir katına harcı koyalım. Teflon tavada ön yüzü hafif yağsız pişirip, ters çevirelim.

      Pişen yüzü hafif yağlayalım.Tekrar çevirelim. Diğer yüzünü de hafif yağlayalım.Tekrar çevirelim. Böylece gözlememizin iki tarafı da pişmiş olur.