Ananaslı  Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 75 gram tereyağı
    • 4 çorba kaşığı şeke
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 3 dilim konserve ananas
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 derece ısıtın. Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırıp, ayrı ayrı kaplara koyun. Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını karıştırma kabında karıştırıp, un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Yumurtarın beyazlarını çatalla veya çırpıcı ile iyice çırpıp, yavaşça karışımını üzerine dökün. Küçük turta kalıplarını üçte ikisi dolana kadar doldurup, her bir kekin üzerine bir dilim ananas koyun. 10 dakika fırında pişirin. Kek hamurunun ananasın ortasındaki delikten dışarı doğru kabardığını göreceksin.