Badem Ezmeli Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram baharat karışımı (kişniş
    • 100 gram pudra şekeri
    • 500 gram un
    • 2 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1/4 çay kaşığı tuz
    • 1 adet portakal kabuğunun rendesi
    • 100 gram kıyılmış badem
    • 200 gram badem ezmesi
    • 75 gram kokteyl kirazı
  • Yapılışı

    1. Bademleri yağsız tavada kavurun. Kirazları ince kıyın. Bademler ve kirazları, badem ezmesi ile yoğurun. Pudra şekeri serpilmiş tezgahta 35 cm. uzunluğunda yuvarlayın.
      175 gr. yumuşak tereyağı, 100 gr. pudra şekeri, tuz ve portakal rendesini çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin.
      Sırayla un ve kabartma tozu ilave edip mikserle karıştırın.
      Hamuru, unlu tezgahta, 35x35 cm. ebadında açın ve önceden hazırladığınız kirazlı hamuru bir kenara yerleştirerek rulo yapın. Birleşme yeri üste gelecek şekilde 39.5 cm. uzunluğundaki, yağlanmış kek kalıbına koyup bastırın. Hamuru, kalıpla beraber kağıt serili tepsiye ters çevirin.
      180o C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Üzerindeki kek kalıbını alıp 10-15 dakika daha pişirin.
      50 gr. tereyağını eritip kekin üstüne sürün. Kalan 25 gr. tereyağını da eritip soğumuş keke sürün.
      Kalan 50 gr. pudra şekerini üzerine serpin.