İrmikli puding tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı su
    • 1 su bardağı ince irmik
    • 1 çay bardağı tozşeker
    • 3 adet yumurta
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı toz kakao
    • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş çikolata
    • Yarım paket vanilya
    • Yarım çay kaşığı tarçın
    • 1 çorba kaşığı galete unu
    • Kahve sosu için
    • 1 çay fincanı sıcak su
    • 1.5 tatlı kaşığı neskafe
    • Yarım çay fincanı taze krema
    • 2 yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı esmer un
    • 1 çorba kaşığı süt
  • Yapılışı

    1. Süt, su, şeker, minik doğranmış tereyağı, bir tutam tuz, tarçın ve vanilyayı çift tabanlı bir çelik tencereye alıp karıştıralım. Orta ateşte karıştırarak pişirelim. Kaynama başlayınca irmiği hemen ilave edelim ve mikserle topaksız olana dek sürekli karıştırarak 20 dakika kısık ateşte pişirelim. Ateşten alıp, ılınmaya bırakalım. Yumurta sarılarını tek tek ilave edelim. Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştıralım. Elde ettiğimiz kremayı ikiye bölelim. İlkine kakao ve rendelenmiş çikolata ilave edip iyice karıştıralım. Kar halinde çırpılmış yumurta aklarının yarısını vanilyalı kremaya, kalanı çikolatalı pudinge ekleyelim. Isıya dayanıklı 4 küçük kaseyi yağlayıp galete unu serpelim. Her birine iki renkli kremayı eşit olarak ilave edelim. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika benvari usulü pişirelim. Kahve sosunu hazırlamak için, su ile kahveyi küçük bir tencerede eritip şekeri ekleyelim. Şeker eriyene dek ısıtıp ılınmaya bırakalım. Yumurta sarılarını tek tek ilave ederek mikserle köpük köpük olana dek karıştıralım. Kremayı ekleyip birkaç dakika pişirelim. Unu sütle karıştırıp kahveli sosa ekleyelim. Sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirelim. Kahve sosu ılınınca servis tabaklarına paylaştıralım. Kasede pişirdiğimiz pudingleri ters çevirerek sosun üzerine yerleştirip servis yapalım. Afiyet olsun.