Püreli kesme köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram köftelik kıyma
    • 2 adet soğan
    • 2 yumurta
    • Yarım bayat ekmek içi
    • 1 kg patates
    • 1 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
    • Tuz, kimyon
    • Sos için
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 3 diş sarımsak
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Kıymaya rendelenmiş soğan, 1 yumurta, bayat ekmek içi, yeterince tuz ve karabiber ilave ederek köfte harcı hazırlayalım. Fırına dayanıklı cam kalıbı yağlayıp köfte harcını elinizle bastırarak yayalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirelim. Patatesleri soyup iri kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayalım. Yumuşayınca tuz ve süt ilave edip çatalla ezerek püre haline getirelim. Köfte pişinde fırından alıp hazırladığımız püreyi üzerine yayalım. Kaşar pepniri rendesini serpip tekrar fırına verelim. Peynir kızarınca fırından çıkarıp, bıçak yardımıyla keserek servis yapalım. Afiyet olsun.