Çikolatalı sufle tarifi
  • Malzemeler

    • 6 çorba kaşığı patates nişastası
    • Yarım litre süt
    • 2 tatlı kaşığı vanilya
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 80 gram beyaz çikolata
    • 6 yumurta
    • 1 tutam tuz
  • Yapılışı

    1. Patates nişastası ile yarım bardak sütü bir kapta çırpalım. Beyaz çikolatayı bıçakla kıyalım. Yumurtaların sarısını aklarından ayıralım. Aklarını 1 tutam tuzla beş dakika çırpalım. Şeker ve kalan sütü büyük bir tencerede çırpalım. Bir taşım kaynatıp patates unlu karışımı ilave edelim. Koyuca bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirelim. Ocaktan alıp kıyılmış beyaz çikolatayı ilave edelim. Tahta bir kaşıkla çikolata eriyinceye kadar karıştıralım. Karışım ılınınca vanilya ve teker teker çırpılmış yumurtaları ekleyip tekrar karıştıralım. Yumurta aklarını tekrar çırpıp her iki karışımı altüst ederek köpüğü sönmeden karıştıralım. Hazırladığımız sufle harcını içi yağlanmış ve şeker serpiltirilmiş sufle kaplarına dökelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişirelim. Fırından hemen alıp çırpılmış krema ve pudraşekerle birlikte bekletmeden servis yapalım. Afiyet olsun.