Kaymaklı Baklava tarifi
  • Malzemeler

    • Aldığı kadar un (50-60 yufka için
    • yaklaşık 3 kg)
    • 15 yumurta
    • 15 çorba kaşığı yoğurt veya süt
    • 2 kg tereyağı
    • 1/2 kg ev nişastası
    • Kaymaklı harcı için
    • 9 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı pirinç unu
  • Yapılışı

    1. Baklavanın içine cevizin yerine konan “kaymak” bir tencerede süt, şeker ve pirinç ununu koyarak yapılır. Ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamına getirilir. Soğuduktan sonra kaşık kaşık baklavanın ortasına yayılır. Pişirme tarzı ve şurubun yapılışı cevizli baklava gibidir.
      Yapılan baklavanın yarısı cevizli, yarısı kaymaklı yapılabilir.