Mikrodalga keki tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1+1/3 su bardağı un
    • (istenirse aynı orana biraz kepek un
    • 1-2 kaşık keten tohumu eklenebilir.)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 kaşık kakao
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı dolusu (becel-luna tarzı) margarin
  • Yapılışı

    1. Un ,kakao ve kabartma tozu elenir. Çırpma kabına 3 yumurta , şeker konur ve mikserle köpükleri tamamen kaybolana kadar çırpılır.

      İçine yağ ,süt ve un eklenerek çırpmaya devam edilir.Önceden yağlanmış yuvarlak borcam kaba boşaltılır. Mikrodalganın en yüksek ayarında 10 dk. pişirilir.

      Arzu edilirse

      1-En son çırparken dövülmüş ceviz veya fındık eklenebilir.

      2-1 adet küçük havuç ince rendelenmiş olarak ceviz ve tarçın konarak eklenebilir.Tabi kakao konmaz.

      3-Bir kase dolusu tahin pekmez karışımı da konabilir. O zaman şeker 1/2 bardak olur.İçine ceviz ve tarçın eklenir. Üzerine sıcakken ekstra tahin pekmez karışımı dökülürse daha da güzel olur.
      4-Un karışımı yapmak için 2 kaşık keten tohumu + 3 kaşık kepek unu ve kalanı normal un olursa daha güzel olur.

      5-Üzerine kakaolu sos için kaçaerol içine 1 kaşık yağ ve 2-3 kaşık şeker, 2 kaşık kakao eklenir.

      Ocakta hepsi güzel bir karışım olur.Üzerine az su eklenerek iyice karışım olması sağlanır. Sıcak keke dökülür.

      6.Kek pişirilir. 2-3 kata bölünür. Aralarına krema ve muz yerleştirilerek süslenir.

      Krema tarifi 3 bardak süt, 3 kaşık kakao, 1 yumurta ,2 kaşık un ve 1 kaşık mısır nişastası iyice karıştırılarak pişirilir.

      Fukur fukur kaynamadan sonra kapatılarak içine 1 yemek kaşığı margarin eklenir. Soğuması beklenir. Arada çabuk soğması için mikserle karıştırın. Sonra pastayı süsleyin.

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Ebru Hanıma teşekkür ederiz.