İncirli pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 bardak şeker
    • 1 bardak un
    • 1bardak iri dövülmüş ceviz
    • 7 tane incir (incirleri minik kesin)
    • kabartma tozu
    • Sosu için
    • 1bardak su
    • 1çay bardağı şeker
    • 1 çorba kaşığı nescafe
    • Kreması için
    • 1 kilo süt
    • 2 fincan nişasta
    • 3 fincan un
    • 1 paket kremşanti
  • Yapılışı

    1. Mikserde malzemeler karıştırılıp yağlanmış borcama kek hamurunu dök 160 derecede pişir
      keki soğumaya brakın.üzerine hazırladığımız sosu dökün .daha sonra muhallebiyi pişirin ve soğutun soğuyan muhallebiye krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın .ısladığımız kekin üzerine dökün. önce tarçın serpin ve toz şam fıstıkla süsleyin.afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Sakaryadan yollayan Reyhan hanıma teşekkür ederiz.