Meyveli Lokum tarifi
  • Malzemeler

    • 1 subardağı un
    • 50 gram margarin
    • 1 kg süt
    • 1 subardağı şeker
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • Vanilya
    • Kare fırın tepsisi
    • 4-5 paket iri hindistan cevizi
    • 1 paket kremşanti
    • 1 bardak süt
  • Yapılışı

    1. Yagla unu kavurup hafifçe sütü ekleyip hızlı bir sekilde karıstırıp topaç olmasın. Şekeri nişastayı ekleyerek koyu bir muhallebi elde ediniz. Tepsinin altına yaydığınız hindistan cevizlerini tamamen tepsinin alt kısmını kaplasın. Hazırladığımız muhallebiyi soğutmadan vanilyayı katın. Topac olduysa blendırdan gecirin ve dökün .Soğutmadan tepsinin her yeri ne eşit miktarda muhallebi kaplansın. Sonra süt ile krem şantiyi hazırlayalım. Soğuyan tepsideki muhallebinin üstüne yayalım ve bekletelim. sonra tepsinin kısa kenarında aşağı doğru seritler halinde keselim ve isteğe göre fındık fıstık veya muz kivi çilek vs.seridin 1 tanesinin içine malzemelerden koyarak katlayın ve kücük bişi olsun kesin kat yerinden sandivic gibi olucak . cok hafif ve lezzzetli oluyor.

      Bize bu tarifi Bigadan yollayan Pınar hanıma teşekkür ederiz.