Biberli piliç sarma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket piliç göğüs
    • 3 adet etli kırmızı biber
    • 5 dilim mozarella peyniri
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 5 adet patates
    • 2 diş sarımsak
    • 30 gram tereyağı
    • 1 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Tavuk etlerin kenarlarını, keskin bir bıçakla kesmeden, geniş kısmından sivri kısmına doğru cep şeklinde keselim. İçine bir dilim peynir ve etli kırmızı biber yerleştirelim. Etlerin her iki yüzünü ısıtılmış yağda 3'er dakika pişirelim. Kapak kapatıp kısık ateşte 7-8 dakika pişirelim ve sıcak tutalım. Patates, sarımsak ve tereyağını püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirelim. Robot çalışırken yavaş yavaş sütü ekleyelim. Parmesan peyniri, tuz ve karabiberi katıp harmanlayalım. Etleri dilimleyerek sarımsaklı patates püresi ile beraber servis yapalım.