Sini kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gr.dana kıyma
    • Yarım demet kıyılmış maydanoz
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 4 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Üzeri için iki patates
    • İki taze biber
    • İki tane domates
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Kıymanın içine sarımsağı tuzla eziyoruz. Baharatlarını koyup iyice yoğuruyoruz.En son maydanozu ve salçanın yarısını katıp tekrar yoğurup, orta boy tepsiye (sini) bir parmak kalınlıgında kıymay yayıyoruz.

      Bir tarafta kasenin içinde yarım kaşık salçayı suyla ezip ara ara elimizi buna batırıp kıymaya son şeklini verıyoruz.

      Arta kalan salçayı , sıvı yağı bunun üzerine döküyoruz.

      Patatesleri yuvarlak şekiller halinde kesiyoruz, biberleri diziyoruz,domatesleride dizip bir bardak suyla 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Sıcak olarak ve pideyle birlikte afiyetle yiyoruz.Begeneceğinizi umuyorum.HATAY yöresıne aittir.

      Bize bu tarifi Hataydan yollayan Nuray Hanıma teşekkür ederiz.