Azeri kıymalı xingel tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 2 adet soğan
    • 80gram margarin
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    • 400 gram et kıyması
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Evvelce un, yumurta ve sudden berk hamur yoğrulur.Sonra hamur 1-2 mm kalınlığında yayılır,tikelere bölünür.

      Temizlenmiş ve doğranmış soğanın yarısı margarinde kızardılır.Soğanın ikinci yarısıda düz ve istiotla birlikde et kıymasında karışhdırılır.

      Sonra kıyma sanada kovrulur.Sarımsak tuzla ezilip yoğurta karısdırılır.Hamur tikeleri kaynayan tuzlu suya salınıb pişirilikden sonra süzülüp iri dayaz tabağlara dökülür.

      Ortasına kıyma koyulur, kenarlarına kavrulmus soğan ve sarımsaklı yoğurt tokulur.

      Bize bu tarifi Azerbaycandan Sumqayit shehrinden yollayan Leyli Hanıma teşekkür ederiz.