Alipaşa kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kilo patlıcan
    • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
    • 3 adet domates
    • 3 adet sivribiber
    • yarım su bardağı su
    • 1 adet soğan
    • 1çay kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı ayçiçekyağı
    • kürdanlar
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları uzun uzun kesip,tuzlu suda bekletin.Ardından bir tencereye soğanı, kuşbaşı doğranmış kuzu etini,domatesi,biberi,yarım bardak suyu ve tuzu koyun.Suyunu çekene kadar pişirin.Ayçiçek yağında kızartıcağınız patlıcanları bir fırın tepsisine artı şeklinde yerleştirip içine etli karışımdan koyun.Bohça şeklinde katlayın.Üzerine arzuya göre kiraz ve biber koyup kürdanla sabitledikten sonra fırına sürün.
      AFİYET OLSUN !


      Bize bu tarifi Aksaraydan yollayan Şaziye hanıma teşekkür ederiz.