Elmalı Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 500 gram margarin
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 yumurta
    • 1 kabartmatozu
    • 5.5 su bardağı un
    • Ara iç malzemesi için
    • 5-6 tane elma orta boy
    • 1 su bardağı arzuya göre ufaltılmış ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Hamur için bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri biraz cırpın sonra margarini koyup biraz daha cırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu koyup elle güzelce özlesene kadar yoğurun.

      Unu fazla zannetmeyin çünkü yoğurdukca kıvamına gelecektir.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.

      Sonra hamuru ikiye bölün. Yarısını bir tabağa koyup elinizle üzerine biraz bastırıp buzluga koyun,buzlukta biraz soğuyup sertleşsinki sonradan rahat rendeliye bilmeniz için.


      İç malzeme için elmaları soyup bir tencerenin içine redeleyin sonra diğer malzemeleride koyup ocakta elmalar suyunu bırakıp ve biraz çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

      Pastayı hazırlamak için dışarda bıraktığınız hamuru fırın tepsisine güzelce eşit şekilde el yardımıyla serin.

      Ondan sonra hazırladığınız iç malzemeyide eşit şekilde hamurun üzerine serin.Ondan sonra buzluktaki hamuru birazcık sertleşmisse sakın dondurmayın.

      Çok hafif sertleşsin okadar.Onu da için üzerine rendeleyip önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

      Sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi Köln den yollayan Berfin Hanıma teşekkür ederiz.