Fırında mantarlı et tarifi
  • Malzemeler

    • 1/2kg mantar
    • 250gram dana eti
    • 5 adet patates
    • 2 adet soğan
    • Karabiber,kimyon
    • Tuz
    • 1/2 kg süt,
    • 1 adet yumurta
    • 3 kaşık un,
    • Üstü için
    • Biraz kaşar rendesi
  • Yapılışı

    1. Mantarları yıkayıp doğrayalımç.Soğanları tavada soteleyelim ve mantarlarıda ilave edip pişirelim.

      Patatesleri küçük doğrayıp kızartalım.Bu arada eti küp küp kesip tencereye koyalım.Üzerini örtecek kadar sıcak su ile orta ısıda etler suyunu cekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.

      Daha sonra bütün malzemeyi karıştıralım baharatları ilave edelim.Fırın tepsisine alalım.

      1/2 kilo sütü , 1 adet yumurtayı ve 3 kaşık unu ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.

      Pişen sosu tepsideki malzemenin üstüne yayalım.Fırına koyalım 10dk. bekletip kaşar rendesini ilave edelim.10dk daha bekletip fırından çıkaralım .AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan Ayşegül Hanıma teşekkür ederiz.