İncir Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kuru incir
    • 0,5 lt taze demlenmiş çay
    • 2 adet muz
    • 200 gram ceviz içi
    • Şerbet için
    • 1.5 su bardağı çay
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 çay kaşığı toz tarçın
    • 1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi
    • 5 adet tane karanfil
    • Yarım limon kabuğu rendesi
    • 3 yemek kaşığı süzme bal
    • 5 adet taze nane yaprağı
    • 1 adet defne yaprağı
  • Yapılışı

    1. Taze demlenmiş sıcak çay içersinde kuru incirler 5-6 saat bekletilir.Çaydan çıkarılan incirlerin alt tarafı bir bıçakla artı şeklinde açılır.Açılan incirlerin içine dövülmüş ceviz ve muz karışımıyla doldurulmalı.Sap kısmı yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.

      Şerbeti için incirleri beklettiğiniz çaydan 1.5 su bardağı alınır ve kullanılır.
      Şerbeti için bal hariç bütün malzemeler tencerede kaynatılır.Kaynadıktan sonra içersine bal eklenip karıştırılır.Süzülen şerbet incirlerin üzerine dökülür.

      Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45 dk pişirilir.Soğuk olarak servis yapılır.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Deniz Hanıma teşekkür ederiz.