Domatesli ve Kabaklı Pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Domatesli ve Kabaklı Pilav
-
Malzemeler
- 2 Su bardağı pirinç
- 1 Adet kabak
- 1 Adet domates
- 1/2 Çay bardağı tel şehriye
- 3 Su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Sıvı yağ
-
Yapılışı
-
Bir tencere içersinde kızdırılan sıvı yağ içersinde tel şehriyeler renk alana kadar kavrulur.İçersine rendelenmiş kabak ve domates ilave edilir.Suyu bi miktar çekildekten sonra pirinç ve tuz ilave edilip yeteri kadar kavrulur.Kavrulan malzemelerin üzerine sıcak su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra ocaktan alınan pilav karıştırılıp üzerine bir havlu kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Deniz hanıma teşekkür ederiz.
-
Bir tencere içersinde kızdırılan sıvı yağ içersinde tel şehriyeler renk alana kadar kavrulur.İçersine rendelenmiş kabak ve domates ilave edilir.Suyu bi miktar çekildekten sonra pirinç ve tuz ilave edilip yeteri kadar kavrulur.Kavrulan malzemelerin üzerine sıcak su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra ocaktan alınan pilav karıştırılıp üzerine bir havlu kapatılarak dinlenmeye bırakılır.