Akordiyon tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta
    • 1 kahve fincanı sirke
    • 1 kahve fincanı yoğurt
    • 1 kahve fincanı sıvı yağ
    • 9-10 kahve fincanı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • ŞERBETİ İÇİN
    • 2.5 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 1/4 limon suyu
    • Tavuk şişleri
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtayı,sirkeyi,yoğurdu,sıvıyağı ve kabartma tozunu ilave ederek çırpalım.Unu ilave edip özlü bir hamur yoğuralım.Hamurun üzerini şeffaf folyo ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.Bu arada şerbeti hazırlayalım.Tencereye şekeri,suyu,limon suyunu ilave edip 10 dakika kaynatalım.Şerbeti ateşten alıp iyice soğutalım.Hamuru merdane ile 3mm. kalınlığında açalım.Hamurdan 2 cm. eninde uzun şeritler keselim.Şeritleri tahtatavuk şişlerine akordiyon şeklinde ( kedi mrdiveni gibi ) hazırlayalım.Cezveye sıvı yağı alalım ve kızdıralım.İçine 2-3 tane tavuk şişini dik şekilde batırıp hamurları kızartalım.Kızaran hamurları kağıt havlu üzerinde 1-2 dakika bekletip şişlerinden çıkartarak soğuk şerbetin içinde 20-25 dakika bekletip servis tabağına alalım. AFİYET OLSUN !!!

      Bize bu tarifi Çanakkaleden yollayan Büşra hanıma teşekkür ederiz.