Topalan tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kıyma veya dövülmüş et,
    • 2-3 su bardagı bulgur,
    • 2-3 orta boy sogan,
    • 2 baş sarımsak,
    • maydanoz,
    • pul biber,
    • kara biber,
    • tuz
    • baharatlar arzuya göre
  • Yapılışı

    1. Bulguru sıcak suyla ıslatırız ağzını kapatıp demlenmeye bırakırız. 15-20 dk sonra kıymayı ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ve diğer malzemeleri ilave edip iyice yoğuruyoruz. Et ve bulgur birbirini tutana kadar yoğururuz sonra portakal büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle yassıltıyoruz ve fırın,ateş közü veya ızgarada pişirip ayranla servis yapıyoruz. Bu tarifte önemli olan malzemelerinin tam ayarında olması ve iyi yoğurlmasıdır.

      Bize bu tarifi Ankara-Haymana Kızılkoyunlu köyünden yollayan Sibel hanıma teşekkür ederiz.