Gül tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Gül tatlısı
-
Malzemeler
- HAMURU İÇİN:
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 2 yumurta,
- 1 paket vanilya,
- 2 paket kabartma tozu
- ŞERBET İÇİN:
- 3.5 su bardağı şeker,
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı un
-
Yapılışı
-
Bütün malzemeyi kaştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırladıktan sonra bu hamuru eşit 5 parçaya bölüp bu parçalardan her birinden 10 adet cevizden daha küçük bezeler yapıp şekil verip 200 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişireceğiz.[not:toplam 50 adet tatlı olacak.şerbeti içinde 3,5 su barğı şeker 4 su bardağı şekeri eriterek ama ocakta değil soğuk olarak hazırladıktan sonra fırından sıcak olarak çıkacak tatlıların üstüne gezdirip üstünü bir tepsi ile kapatıp soğuduktan sonra servis yapılır.
Bize bu tarifi Bandirmadan yollayan Özlem hanıma teşekkür ederiz.
-
Bütün malzemeyi kaştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırladıktan sonra bu hamuru eşit 5 parçaya bölüp bu parçalardan her birinden 10 adet cevizden daha küçük bezeler yapıp şekil verip 200 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişireceğiz.[not:toplam 50 adet tatlı olacak.şerbeti içinde 3,5 su barğı şeker 4 su bardağı şekeri eriterek ama ocakta değil soğuk olarak hazırladıktan sonra fırından sıcak olarak çıkacak tatlıların üstüne gezdirip üstünü bir tepsi ile kapatıp soğuduktan sonra servis yapılır.