Muzlu krep tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram un
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 2 adet muz
    • 2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
    • 2 yemek kaşığı bal
    • Biraz margarin
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Un, yumurta, süt ve bir tutam tuzu iyice karıştırıp pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayalım. Muzları soyup yarım cm. kalınlığında dilimlere keselim. Küçük bir tavayı hafifçe yağlayıp ısıtalım. Hamurun 1/4'ünü tavaya dökelim. 8-10 dilim muzu üzerine yerleştirelim. Hamur sertleşince alt üst edelim. 4 krebi de aynı şekilde pişirdikten sonra üzerine hindistancevizi rendesi serpelim. Her birinin üzerine yarım yemek kaşığı bal gezdirdikten sonra bekletmeden servis yapalım. Afiyet olsun.