Portakallı muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı süt
    • 1 su bardağı portakal suyu
    • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
    • 4 yumurta
    • 1 kahve fincanı nişasta
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • 5 çorba kaşığı portakallı toz jöle
  • Yapılışı

    1. Yumurtaları derin bir sos tenceresinde köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpalım. Süt, portakal suyu, jöle, nişasta, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri ekleyip iyice çırpalım. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Muhallebiyi derin bir cam kaba dökmeden önce kabı 1 çorba kaşığı suyla kuru yer kalmayacak şekilde ıslatalım. Muhallebiyi bu kaba dökelim. Buzlukta bekletelim. Düz bir servis tabağına ters çevirip alalım ve uzun dilimler şeklinde kesilmiş portakal kabuğu ve hazır çikolata sosla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.