Horasan böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet patates
    • 3 adet yumurta
    • 1 fincan sıvıyağ
    • 1 kibrit kutusu kadar maya
    • 1 paket margarin
    • Yarım bardak süt
    • 2 çorba kaşığı haşhaş
    • Aldığı kadar un, tuz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp rendeleyelim. Ilık sütün içinde mayayı eritelim. Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak, yağlı bir hamur elde edelim. Hamuru üçe bölerek buzdolabında 1 saate yakın mayalandıralım (üstü örtülü). Buzdolabından çıkardıktan sonra her parçayı yuvarlayarak kalınca açalım. Sigara böreği gibi keselim. Geniş kenara koyarak kıvıralım. Yağlanmış tepsiye dizerek yarım saat bekletelim. Üzerine haşhaş veya susam serpip, yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirelim.