Etimek tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı+1 su bardağı tozşeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 paket etimek
    • 4 su bardağı süt
    • 2 çay bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı süt
    • Üzerine: Hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. 2 su bardağı tozşekeri tencereye alalım. Kısık ateşte, üzerine hiç su koymadan şekerin rengi kahverengileşene kadar kavuralım. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip şeker eriyene kadar kaynatalım. 1 paket etimeği orta boy bir tepsiye dizelim. Üzerine hazırladığımız şerbeti gezdirelim. Dinlenmeye bırakalım. Bu arada, süt, şeker ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim. Vanilyayı ilave edelim. Hazırladığımız muhallebi soğuyunca etimeklerin üzerine dökelim. Soğumaya bırakalım. Bu arada krem şantiyi sütle çırpalım. Soğuyan tatlının üzerini krem şanti ile kaplayalım. Hindistancevizi ile süsleyip, tatlı dinlenince servis yapalım. Afiyet olsun.