Nugatlı Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 250 gram un
    • 150 gram tereyağı
    • 2 yumurta
    • tuz
    • 1 bardak ayçiçek yağı
    • 1 bardak süt
    • limon kabuğu
    • 1 paket tatlı maya
    • Kreması için
    • 6 yumurta sarısı
    • 100 gram şeker
    • 20 gram süt
    • vanilya
    • 50 gram badem
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 300 gram tereyağı
    • 100 gram nugat
    • 100 gram çikolata
  • Yapılışı

    1. Krema için önce sütü şekerle birlikte kaynatın. Bademleri ve vanilyayı ekleyip 3 dakika pişirin. Ilındıktan sonra devamlı karıştırarak yumurtaları ekleyin. Tekrar ateşe alın, ancak kaynatmayın. Soğuduması için bırakın ve yumuşamış tereyağını ilave edin. Biraz daha soğuyunca dövülmüş nugatları ve parça çikolataları ekleyin.
      Hamuru hazırlamak için yumurtaları şeker, limon kabuğu ve bir tutam tuz ile çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin. Bir başka kapta un ve mayayı elekten geçirin ve karışıma ilave edin. İyice homojen bir hal aldığında yağlanmış bir kalıba dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
      Pastayı keserek üç kat elde edin. Katlar arasına kremayı sürün. Üzerine pudra şekeri serpin.