Karnabahar pane tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet ufak boy karnabahar
    • 1 su bardağı un
    • 2 adet yumurta
    • 200 gram çiçek yağı
    • Tuz, karabiber
    • 1 su bardağı galete unu
    • Yarım limon
  • Yapılışı

    1. Karnabaharları soyup yaprakları keselim ve limon suyunu, tuzlu karnabaharı bir tencereye koyup haşlayalım. Fazla yumuşak olmadan ateşten alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan karnabahın çiçek ve yapraklarını kesip tuzunu ve karabiberini atalım. Hafif ezerek köfte şekline getirelim. Yağ döktüğümüz tavayı ateşe koyalım. Karnabaharları önce unlayalım, daha sonra yumurtaya bulayalım. Sonra galete ununu her tarafına sürerek kızgın yağa atalım. Ateşi ağırlaştırıp kızartarak sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.