Kremalı şokola tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 kahve fincanı kakao
    • 300 gram şeker
    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • 300 gram çekilmiş
    • yeşil fıstık
    • 30 gram Hindistan cevizi
    • 1 adet yumurta
    • Yarım paket vanilya
    • 50 gram tereyağı
  • Yapılışı

    1. Sütü çelik tencerede kaynatalım. İçine şekeri ilave edelim. Ateşin altını kısalım. Ayrı bir kapta yumurta, nişasta, kakao ve vanilyayı telle çırpalım. Bulama haline gelen malzemeyi ocakta kaynamakta olan süte tel süzgeçten süzdürerek yedirelim. Dibinin tutmaması için kepçe ile devamlı olarak karıştıralım. Kaynayıp tahin koyuluğuna ulaşınca içine tereyağını atıp ateşten alalım. Tereyağı eriyince karıştırıp kepçe ile saplı tasa doldurup, yüksekten dökerek kaselere az az koyalım. Yüksekten dökülünce şokolanın üzeri göz göz olur ve güzel bir görünüş verir. Soğuduktan sonra fıstığı, Hindistan cevizini ve kremayı aralıklı şekilde kaselere paylaştıralım. Afiyet olsun.