Elmalı cheesecake tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet çikolatalı gofret
    • 50 gram margarin
    • 200 gram labne peynir
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 3 çorba kaşığı un
    • 3 adet yumurta
    • 200 gram krema
    • 2 çay kaşığı vanilya
    • 2 adet elma
    • 200 gram çikolata
  • Yapılışı

    1. Çikolatalı gofretleri çok küçük parçalara bölelim ve oda sıcaklığındaki margarinle karıştıralım. 18 cm. çapındaki yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım. Kalıbın dibine gofretli karışımı bastıralım. 180 derece fırında 10 dakika pişirelim. Bir mikser yardımıyla labne peynirini iyice çırpalım, ardından şekeri ve unu ekleyelim. Hepsi iyice karışana dek çırpalım. Üzerine yumurtaları da ekleyip iyice karıştıralım. Kremanın yarısını ve vanilyayı da katıp tekrar karıştıralım. Son olarak kabukları soyulmuş elmaları patates cipsi inceliğinde dilimleyip karışıma katalım ve karıştıralım. Kalıpta soğumuş gofretlerin üzerine dökelim. Fırına verip 1 saat kadar pişirelim. Çıkarıp soğumaya bırakalım. 200 gram çikolatayı benvari usulü eritelim. Üzerine kremanın kalan kısmını ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışımı cheesecake'in üzerine dökelim. Buzlukta donduralım. Çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.