Etli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
    • 2 adet kuru soğan
    • 1/2 demet maydanoz
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 adet yufka
    • 1 adet domates
    • 2 diş sarımsak
    • 1/2 demet dereotu
    • Kekik, tuz, karabiber
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 adet çarliston biber
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 dereceye ısıtalım. Soğanı ince ince kıyalım. Tereyağında kavuralım. Etlerimizi ekleyelim. Etler suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim. Dereotu, maydanoz ve sarımsağı da robotto ince ince kıyalım ve etlerimize ilave edelim. Biberlerimizi halka halka doğrayıp, domatesimizi de püre haline getirip etlerimize ilave ettikten sonra etlerimizi kısık ateşte 40 dakika pişirelim. Gerekirse 1-2 bardak su ilave edelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Yufkaları 4'e bölelim. Hazırladığımız içi yuvarlak kenara koyalım ve rulo şeklinde saralım. Ruloları gül şeklinde dolayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine de yumurta sarılarını sürüp, önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.