Yeşil baklalı enginar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yeşil baklalı enginar
-
Malzemeler
- 500 gram taze iç bakla
- 4 adet enginar
- 1 adet soğan
- 4 adet yeşil soğan
- 2 çorba kaşığı dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kesme şeker
- 2 adet limonun suyu
- 1 kaşık un
- Tuz
-
Yapılışı
-
İç baklaların üzerini bıçakla çizelim. Üstüne 1 kaşık tuz atalım. 15-20 dakika bekletelim. Elimizle ovarak, dış kabuklarını çıkartalım. Kenara alalım. Enginarları temizleyip, limonlu suda bekletelim.
Bir tencereye soğanları küp küp, yeşil soğanları iri iri doğrayalım. Ayıklanmış baklaları ilave edelim. Enginarları 6 eşit parçaya bölüp, içine atalım. Dereotlarının yarısını ekleyelim.
Zeytinyağı, şeker, 1 adet limonun suyu ve tuzu katıp, bir kaşık unu, bir bardak sıcak su ile karıştırıp koyalım. Kısık ateşte pişirelim. Üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapalım.
-
İç baklaların üzerini bıçakla çizelim. Üstüne 1 kaşık tuz atalım. 15-20 dakika bekletelim. Elimizle ovarak, dış kabuklarını çıkartalım. Kenara alalım. Enginarları temizleyip, limonlu suda bekletelim.