Yeşil baklalı enginar tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram taze iç bakla
    • 4 adet enginar
    • 1 adet soğan
    • 4 adet yeşil soğan
    • 2 çorba kaşığı dereotu
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 2 adet kesme şeker
    • 2 adet limonun suyu
    • 1 kaşık un
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. İç baklaların üzerini bıçakla çizelim. Üstüne 1 kaşık tuz atalım. 15-20 dakika bekletelim. Elimizle ovarak, dış kabuklarını çıkartalım. Kenara alalım. Enginarları temizleyip, limonlu suda bekletelim.

      Bir tencereye soğanları küp küp, yeşil soğanları iri iri doğrayalım. Ayıklanmış baklaları ilave edelim. Enginarları 6 eşit parçaya bölüp, içine atalım. Dereotlarının yarısını ekleyelim.

      Zeytinyağı, şeker, 1 adet limonun suyu ve tuzu katıp, bir kaşık unu, bir bardak sıcak su ile karıştırıp koyalım. Kısık ateşte pişirelim. Üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapalım.