Portakallı Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 250 gram un
    • 150 gram şeker
    • 4 yumurta
    • 1/2 bardaktan biraz fazla ayçiçek yağı
    • 1 paket tatlı maya
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • pudra şekeri
    • Kreması için
    • 4 portakalın suyu
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı un
  • Yapılışı

    1. Hamurun tüm malzemelerini çırpın ve yuvarlak bir kalıba dökün. 180 derecede 30-40 dakika pişirin. Soğuyunca ortadan keserek iki kata ayırın.
      Diğer yanda unu ve şekeri portakal suyuyla birlikte kısık ateşte karıştırarak pişirin. Jöleleşmemesi için sürekli karıştırmalısınız.
      Kremayı pastanızın arasına ve üzerine sürüp pudra şekeri ile süsleyin.