İki renkli revani tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 su bardağı un
    • 2-2.5 yemek kaşığı kakao
    • 16-17 adet vişne tanesi
    • Krema için için
    • 2 su bardağı süt
    • 3-4 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı un
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı su
    • 4 su bardağı şeker
    • 1/2 limon suyu
  • Yapılışı

    1. Öncelikle soğumaları için krema ve şerbeti hazırlayalım: Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. 6-7 dk sonra limon suyunu ekleyin.

      Biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Krema için tüm malzemeleri bir tencereye alıp karştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

      Bu sırada üzerinin kabuk bağlamaması için üzerine şeker serpebilirsiniz.

      Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sonra yağı ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin.

      İrmiği ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.Hamuru yağlanmış kalıba döküp ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

      Fırından çıktıktan sonra sıcak tatlıya soğuyan şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çektikten sonra fazla geniş olmayan bir bardağın ağız kısmını tatlıya koyarak yuvarlak şekilde kesin. (Bardağı kalıp gibi kullanarak kesmeyi denedim ama tatlı dağıldı)

      Bu yuvarlak dilimleri bir servis tabağına alın. Tatlının kalan kısımlarını bir araya toplayın. Üzerine kakaoyu ilave edip karıştırın.

      Sonra bu karışımı tatlıların üzerine paylaştırın. Soğuyan kremayı şanti torbası ile tatlıların üzerine sıkın (eğer tamamen soğumadı ise kıvamı koyu olmadığından tatlıların üzerinden akabilir) ve üzerine bir adet vişne koyun.

      Afiyet olsun...

      Bize bu tarifi Fransadan yollayan Nermin hanıma teşekkür ederiz.