Mantarlı pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı doğranmış mantar
    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 çay kaşığı ucu kimyon
    • Biraz karabiber , tuz
    • 2 su bardağı su
    • Margarin
  • Yapılışı

    1. Önce pirinçleri tuzlu sıcak suda 10 dk. bekletiyoruz.Sonra yıkayıp süzüyoruz.

      Bir yerde sıcak su hazırlıyoruz.Tencereye margarini alıp erittikten sonra mantarları alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine kimyon ve karabiber atıp 1-2 dk. daha kavurup pirinçleri ilave ediyoruz.

      Pirinçleride yaterince kavurunca suyu, tuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.Demlendikten sonra servis tabaiına alıp dilerseniz üzerine maydanoz doğrayıp süsleyebilirsiniz.

      Bize bu tarifi Balıkesirden yollayan Selcan hanıma teşekkür ederiz.