Cevizli tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • Tulumba tatlısı malzemelerinin aynısı,
    • Ek olarak 200 gram ceviz içi iri kırılmış
    • Üzeri için
    • Kaymak veya dondurma
    • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Tulumba tatlısı hamuru aynen hazırlanır.Bir taraftan şurup hazırlanıp soğumaya bırakılır.

      Hamurdan cevizden büyük bezeler yapılır.Bezeler avuç içinde yuvarlak olarak iyice inceltilir.

      Hamurun iç kısmına iri kıyılmiş ceviz konup kenarları az kapatılarak yaprak sarar gibi sarılır.

      Kızgın yağda altın sarısı kızartılıp soğuk şerbete atılır.Şerbette uzun süre bekletilmez.Soğuyunca ceviz ,kaymak veya dondurmayla sevis yapılır.
      (tadı ekmek kadayıfına çok benziyor)

      Bize bu tarifi Antalyadan yollayan Belma Hanıma teşekkür ederiz.