Fındıklı kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 30 kurabiye için
    • malzemeler
    • 3.5 çay bardağı un
    • 100 gram tereyağı
    • Yarım su bardağı pudraşeker
    • 1.5 çorba kaşığı su
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 30 iç fındık
    • Çikolatalı kaplaması için
    • 80 gram bitter çikolata
  • Yapılışı

    1. Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletelim ve pudraşekerle birlikte iyice çırpalım. Elenmiş un, kakao ve rom (veya su) ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle düzleştirelim. Ortasına fındık yerleştirip hamuru yuvarlayalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kurabiye hamurlarını yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirelim. Fırından alıp oda ısısında ılınmaya bırakalım. Çikolatayı benmari usulü eritelim. Kurabiyeleri çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerine aralıklı olarak dizelim. Çikolata donuncaya kadar bekletip servis yapalım. Afiyet olsun.