Baklalı Enginar tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet enginar (temizlenmiş)
    • 1/2 kg iç bakla
    • 1 demet taze soğan
    • 1 adet limon
    • 1 tatlı kaşiğı un
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • Dereotu
    • Zeytinyağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Geniş ve yayvan bir tencereye zeytinyağı koyunuz.enginarları yerleştiriniz. iç baklaları da tecereye enginarların yanına döşeyiniz. sebzelerin üzerine doğradınız taze soğanları döşeyiniz. en son l limon suyu ile bir tatlı kaşığı unu çıparak terbiye hazırlayızız ve sebzelerin üzerine dökünüz.bir tatlı kaşığı şeker ve 1,5 bardak su ilave edip pişiriniz.piştkten sonra servis tabağına alınız, iç baklaları enginarların üzerine doldurup üzerine dere otu doğrayınız.

      Bize bu tarifi Kırklareliden yollayan Şennur hanıma teşekkür ederiz.