Mahlepli simit tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. Bütün malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan küçük parçalar kopartılarak küçük simitler yapılır.

      Yapılan simitcikler önce yumurta akına sonra susam ve çörek otu karışımına batırılır.

      Yağlanmış fırın tepsisinde 250 derecede kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Semiha Hanıma teşekkür ederiz.