Elma Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet elma
    • 1 su bardağından biraz daha fazla toz şeker
    • Yarım su bardağı su
    • Üzeri için
    • Yarım kilo süt
    • 3 adet yumurta
    • 2 çorba kaşıgı un
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • Süslemek için
    • Antep fıstığı
    • Nar taneleri
    • Nane yaprakları
  • Yapılışı

    1. Elmaların kabuklarnı soyup çekirdek yataklarını sebze oyacağıyla çıkartın.Tencereye dizin. Üzerine şekeri ve suyu ekleyin.Suyunu çekinceye kadar pişirin.

      Pişen elmaları servis tabağına alın.Bir tencerede süt,yumurta,un,ve toz şekeri kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

      Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın.Muhallebi sıcakken elmaların üzerine gezdirin.

      Muhallebi soğuyunca çekilmiş antepfıstığı, nar,nane yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbul Kağıthaneden yollayan Tuğba Hanıma teşekkür ederiz.