İçli köfte tarifi
  • Malzemeler

    • İçi hazırlamak için
    • Yarım kg doğranmış kuşbaşı dana eti
    • 4 adet kuru soğan
    • İsteğe bağlı pubiber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Yarım çay kaşığı beştürlü
    • Yarım demet maydanoz
    • Dış hazırlığı için
    • 2 su bardağı pirinç
    • 4 su bardağı su
    • tuz
  • Yapılışı

    1. 2 su bardağı pirincinizi 4 su bardağı su ile pişirin.Tuz ilave edin.Piştikten sonra soğutun.

      Pirinç soğuduktan sonra hamur gibi yoğurun.Bunu hazırlıktan sonra içi için hazırlık yapın.

      Kuru soğan ve eti kıyın.Eti bir kabta pişirin. Soğanı ayrı kapta soteleleyin.Soğan hafif pembeleşince eti ilave edin.

      Pulbiber, karabiber, beştürlüyü ilave edinve kavurun.Son olarak maydanozu ilave edin.

      Yoğurmuş olduğunuz pirinci ceviz büyüklüğünde kesip yuvarlak bir biçimde açın.Açtığınız pirincin içine köfte harcınızı doldurup iyice yuvarlayın.

      Sonra açtığınız köftelerinizi yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Diyarbakırdan yollayan Radiye Hanıma teşekkür ederiz.