Zeytinyağlı enginar tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet taze enginar
    • 20 adet arpacık soğanı
    • 20 adet küçük top havuç
    • 20 adet küçük top patates
    • Tuz, şeker, 1 çorba kaşığı un
    • 10 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1.5 litre su
    • 2 adet limonun suyu
    • Süslemek için
    • 1 demet dereotu
  • Yapılışı

    1. Enginarların yapraklarını temizleyelim. Limon suyuyla ovalım. Taze enginarları derin bir tencereye yerleştirelim. Küçük toplar halinde hazırladığımız patates ve havuçları soyulmuş arpacık soğanları, tuzu, şekeri, çok az suyla çırpılmış unu, 10 çorba kaşığı zeytinyağını ve bir buçuk litre suyu ilave edelim. Tencerenin üzerini yağlı kağıt ile kaplayalım. 10 dakika harlı sonra ağır ateşte pişirelim. Havuçlar pişince tencereyi ateşten alalım. Soğuttuktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serperek, servis yapalım.