Patlıcan ve Kabağın Aşkı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Patlıcan ve Kabağın Aşkı
-
Malzemeler
- 4 adet Patlıcan,
- 4 Adet Kabak,
- 2 Orta boy Soğan,
- 3-4 Diş Sarımsak,
- 2 Adet Yeşil Biber,
- 3-4 Adet Orta boy Domates,
- Zeytin yağı(Miktarı isteğe bağlı)
- 1 Tablet Dana Et Suyu (Arzuya göre)
- 1-2 çay kaşığı tuz
-
Yapılışı
-
Patlıcanları küçük küçük kare şeklinde doğrayıp tuzlu suda 5 dk beklettikten sonra,suyunu avuç içinde sıkıp tencereye koyarız.Kabaklarıda aynı küçük kareler halinde kesip,patlıcanların yanına tencereye alırız.Üzerlerine soğanları,biberleri ve sarımsakları da doğrayıp,zeytin yağımızı koyarız(Miktarı isteğe göre)Tüm bu karışımı kısık ateşte,kapak kapalı olarak iyice kavururuz.(Soğanların hafif kızardığını görene kadar)Ayrı bir kapta domatesleri rendeleriz.Tenceremizdeki malzemelerimiz iyice kavrulduktan sonra domates rendemizi içine katarız,(isteğe bağlı etsuyu tabletinide domatesle beraberinde)Yemeğimize hiç su katmadan yalnızca domatesin suyuyla kısık ateşte 10-15 dk pişiririz...Afiyet olsun...
Bize bu tarifi Balikesirden yollayan Sinem hanıma teşekkür ederiz.
-
Patlıcanları küçük küçük kare şeklinde doğrayıp tuzlu suda 5 dk beklettikten sonra,suyunu avuç içinde sıkıp tencereye koyarız.Kabaklarıda aynı küçük kareler halinde kesip,patlıcanların yanına tencereye alırız.Üzerlerine soğanları,biberleri ve sarımsakları da doğrayıp,zeytin yağımızı koyarız(Miktarı isteğe göre)Tüm bu karışımı kısık ateşte,kapak kapalı olarak iyice kavururuz.(Soğanların hafif kızardığını görene kadar)Ayrı bir kapta domatesleri rendeleriz.Tenceremizdeki malzemelerimiz iyice kavrulduktan sonra domates rendemizi içine katarız,(isteğe bağlı etsuyu tabletinide domatesle beraberinde)Yemeğimize hiç su katmadan yalnızca domatesin suyuyla kısık ateşte 10-15 dk pişiririz...Afiyet olsun...