Meyveli küp tarifi
  • Malzemeler

    • 3 komposta şeftali,
    • 1 kase komposto vişne tanesi ,
    • 2 su bardagı toz şeker ,
    • 1 kg süt
    • 1.5 kahve fincanı pirinç unu ,
    • 1 kahve fincanı nişasta
    • 1 su bardagı su ,
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Şeftalileri ince ince dilimleyin. ananas veya portakal koyabilirsiniz sütü tencereye alıp toz şeker ekleyip kaynatı nişasta pirinç unu ve 1 bardak suyu ayrı 1 kasede karıştırıp şekerli süte yavaş yavaş ilave edin
      sürekli karıştırarak mualebi kıvamında pişirin vanilyayı ekleyip ateşten alın servis kadehlerine 2-3 kaşık kadar muhalebi koyup şeftali sosu ekleyin tekrar muhalebi ve vişne tanelerini ilave edin son sırayı muhalebi ile tamamlayın meyve dilimleriyle süsleyip soguk olarak servis yapın.

      Bize bu tarifi Gaziantepten yollayan Nurgul hanıma teşekkür ederiz.