Patatesli kek tarifi
  • Malzemeler

    • 2kg patates,
    • 4 yumurta,
    • 3subardağı yoğurt,
    • 2 su bardagı sıvı yag,
    • 2 su bardagı un,
    • 1 paket tatkat kabartma tozu,
    • 200gram kaşar peyniri
    • kırmızı biber, tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri küçük küp şeklinde dograyıp,tuzlu suda bekletin. Yumurtaları çırpın, diger malzemeleri ilave edip karıştırın. Patatesleri süzün ve hazırladıgınız karışıma çiğ olarak ekleyin. Isıya dayanıklı cam fırın kabını yaglayıp, hafif un serpin. Patatesli karışımı kaba dökün. 160 derece ısıtılmış fırında kabarıp, üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dk. pişirin. Kalıbı ters çevirerek sıcak veya ılık olarak servis yapın. patatesli keki pişirirken ilk 20 dk fırını açmayın.

      Bize bu tarifi Gaziantepten yollayan Nevin hanıma teşekkür ederiz.