Çikolatalı kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kadayıf
    • 250 gram ceviziçi
    • 2 Çorba kaşığı margarin
    • Şerbeti için
    • 5 Çorba kaşığı bal
    • 1.5 su bardağı su
    • Çikolata Sosu için
    • 100 gram bitter çikolata
    • 100 gram krema
    • 2 Çorba kaşığı kakao
    • 2 Çorba kaşığı pudra şekeri
    • 1 Çorba kaşığı margarin
  • Yapılışı

    1. Kadayıfları büyük tepsiye alın. İncecik didikleyin. 2 Çorba kaşığı eritilmiş margarini kadayıfa yedirin. Cevizleri irice dövün. Küçük bir kahve fincanının yarısına kadayıfın bir tutamını elinizle bastırıp,sıkıştırın. Ortasına ceviz koyun. Üzerine de kadayıf yerleştirin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kızgın fırında kadayıflar kızarana dek pişirin. 5 Çorba kaşığı balı kavanoza koyun. Suyu ekleyin. Kavanozu iyice çalkalayın. Bu karışımı fırından çıkmış olan kadayıfların üzerinde gezdirin. Soğumaya bırakın. Bu arada çikolata sosunu hazırlayın. Bunun için de çikolata ve kremayı eritin. Kakao ve pudraşekeri koyup karıştırın.
      Ocaktan alıp,1 çorba kaşığı margarin ekleyin.
      Sosa yedirin. Bu sosu kadayıfların üzerine gezdirin.

      Bize bu tarifi Diyarbakırdan yollayan Besna hanıma teşekkür ederiz.