Pastahane poğaçası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pastahane poğaçası
-
Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- bir çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı lık su (mayayı eritmek için)
- 1/ 2 paket yaş maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
- tuz
-
Yapılışı
-
Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir. süt,şeker,tuzve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 15 dk dinlendirilir.istenirse içine peynir zeytin ceviz gibi iç malzemesi koyup ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir afiyet olsunnn.
Bize bu tarifi İzmirden yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.
-
Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir. süt,şeker,tuzve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 15 dk dinlendirilir.istenirse içine peynir zeytin ceviz gibi iç malzemesi koyup ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir afiyet olsunnn.