Pirinçli Börek tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 500 gram un,
    • 1/2 çay bardağı yoğurt,
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
    • 1/2
    • yumurta,
    • 1/2 tatlı kaşığı pudraşekeri,
    • 1/2 kahve kaşığı karbonat,
    • Çeyrek kahve fincanı
    • sirke,
    • Tuz ve su.
    • Pilav için
    • 1 su bardağı
    • pirinç,
    • 150 gram kıyma,
    • 2 baş ortaboy soğan,
    • 1 yemek kaşığı hasbir (safran),
    • Tuz,
    • karabiber,
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
    • 1.5 su bardağı
    • sıvı yağ (ayçiçek), Yeteri kadar su.
  • Yapılışı

    1. PİLAVIN HAZIRLANIŞI:
      Pirinçler ayıklanıp haşlanır. Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiber kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğanlar kıymanın içine konur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Bu karışıma 2 bardak su konup kaynatılır. Kaynayan suya hasbir ile haşlanan pirinç atılır ve pişirilir. Suyu çekmeye yakın altı kısılır, demlendirilir. Daha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
      HAMURUN HAZIRLANIŞI:
      Verilen malzeme ile biraz katıca bir hamur yoğurulur. Bu hamurdan ufak bezeler alınıp oklava ile çay fincanı tabağı büyüklüğünde ve bıçak sırtı kalınlığında açılır. İçine harç için yapılan pilavdan 1 yemek kaşığı konulur ve yarısına kadar yayılır, diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarları tencere kapağı gibi keskin kenarlı bir şeyle yuvarlanarak kesilir. Çatalla bastırılarak kenarlarına şekil verilir ve kızdırılmış yağa atılarak kızartılır. Börek sıcak sıcak servis yapılır.

      Bize bu tarifi Kelebeklerfm den yollayan Esma hanıma teşekkür ederiz.